1.      Ставаш рано, недоспала си, имаш тъмни кръгове, които се

...
1.      Ставаш рано, недоспала си, имаш тъмни кръгове, които се
Коментари Харесай

Когато си изморена и ти се иска да хванеш гората

1.      Ставаш рано, недоспала си, имаш тъмни кръгове, които се простират от веждите, през автомагистрала Хемус до половината на носа ти. Цяла нощ си приспивала, завивала, укротявала деца и ти се събират има-няма 2 часа сън.
Бъди признателна – имаш деца, които обичаш и те обичат!

2.       Мотаеш се у дома, облечена в остарял спортен екип, със секси леке от засъхнала пилешка чорба на левия крачол и зелена багра на хиксчета на горнището. Подът по този начин е покрит с елементи от пъзели, кукли без един крайник, розови пластмасови чайничета, че към този момент се чудиш какъв цвят беше паркетът, който по този начин усърдно избира преди време.
Бъди признателна – имаш свое място, на което да живееш!

3.       Лилавият чорап заплашва да катурне цялата планина от пране в легена. След 3 минути към този момент не заплашва, тъй като е катурнал всички облекла.
Бъди признателна – имаш облекла, които да облечеш!

4.       От мивката те гледат няколко чинии със спечена картофена яхния по ръбовете… И освен те гледат, само че съвсем си сигурна, че хищно се усмихват на новия ти маникюр с гел лак, който си направи през вчерашния ден.
Бъди признателна – имаш храна, която да ядеш!

5.       Подметката на десния ти домакински чехъл настава трохи и няколко от тях даже се провират през несиметричната дупка, пробита от палеца.
Бъди признателна – имала си фамилна вечеря!

6.       Сутрините ти не минават без обичайна миризма на тютюн в тоалетната, която ти демонстрира, че съседът още веднъж има потребност от цигара, с цел да се облекчи. Истеричката от горната страна по през целия ден се разхожда с токчета, а когато не свири на пиано, мъжът й „ свири “ с бормашина по стените. Миризмата на пържена риба се просмуква сред стените и оповестява, че комшията изпод се е прибрал и ще вечеря.
Бъди признателна – към теб има хора, които могат да се притекат на помощ, в случай че ти се наложи.

7.       Въпросите със за какво не стопират – „ Мамо, за какво маймунките скачат “, „ А за какво на Дора главата е кръгла? “, „ Защо дядо няма коса? “, „ Защо… “, „ Защо… “
Бъди признателна – мозъкът на детето ти става все по-голям и то го употребява!

8.       Пееш, приспиваш и самата ти заспиваш още преди вълкът да е изял Червената шапчица и ловецът да е раздал правдивост с изострен разум и още по-остра ножица.
Бъди признателна – още си жива!

Инфо: unicusbulgaria.blogspot.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР